A+ A A-
21-12-2011

חיווט כבלים וצמות

תהליך חיווט כבלים כולל בחובו מס' אפשרויות:

כבלים שמגיעים מוכנים מספק הכבלים והעבודה שמבוצעת במפעלנו היא עבודת חיווט המחברים בלבד. תהליך עבודה זה מתבטא בדרך כלל בכבלים המיוצרים עבור התעשיות האזרחיות ו/או הרפואיות, כאשר בייצור אלקטרוניקה וצמות חשמליות נדרשת עבודה יותר מורכבת של בניית הצמות. ברתמות ובכבלים הצבאיים תהליך העבודה מורכב אף יותר, כאשר נדרש לבצע את העבודה על קרש שעליו מצויר השרטוט המכאני בגודל ממשי על פי המידות הרצויות.
בכבלים הפשוטים יותר אנו משתמשים במספר סוגים של חוטים, בעוביים ובצבעים שונים חיווט קונקטור(על פי דרישת השרטוט והלקוח), שוזרים אותם ביחד ומאגדים אותם באמצעות חוט קשירה או שרוול מתכווץ. כך נוצר בעצם כבל שלם המורכב מכמה וכמה מוליכים שחלקם יכולים להיות חוטים, כבלים וחלקם יכולים להיות מסוככים ו/או קואקסיאליים. הכבל עצמו יכול להיות גם בעל סיכוך כללי על כל המוליכים מתחת למעטה החיצוני. לכבל זה מחברים בקצוות קונקטורים כאשר החיווט מתבצע על פי שרטוט חשמלי שנתקבל מהלקוח.

בכבלים הצבאיים תהליך חיווט הכבל הינו מורכב יותר

בשלב הראשון שרטוט בגודל ממשי שמצויר על קרש או על נייר שמודבק על שולחן העבודה ועליו מצויר השרטוט(תלוי בגודל ובמורכבות הצמה), כאשר על הקרש/נייר הזה פורסים את כל החוטים הנדרשים לפי השרטוט. גם כאן מספר סוגי החוטים משתנה וברוב המקרים אף מתבצע שימוש במספר רב של סוגי חוטים וכבלים, הן מבחינת עוביים, צבעים, סוגי מוליכים וסוגי בידודים. לאחר פריסת החוטים יש לאגד אותם יחד, בצמות העבודה הזאת מתבצעת בעיקר ע"י קשירות, אך ברתמות צבאיות ותעופתיות השימוש באריגת נומקס הוא הנפוץ יותר. גם בשיטה זו, לאחר בניית הצמה/הרתמה יש לחבר את כל הקונקטורים על פי החיווט הנדרש.

ההבדל בין שיטות החיווט

הביטוי הוא בעיקר בעובדה שבכבלים צבאיים ורתמות יש מספר פיצולים, לעומת הכבלים הישרים בהם החיווט הוא בדרך כלל Pin To Pin, כאשר כל החוטים מגיעים מקונקטור אחד בקו ישר לקונקטור אחר. לנו יש את היכולות לבנות צמות חשמליות ורתמות מכל הסוגים, בכל השיטות חיווט הכבל הקיימות.
11-09-2011

חיווט


חיווט צמת קרש:

מדובר בשירטוט בגודל ממשי או שבלונה (מכונה בעגה המקצועית "ג'יג"), המסורטטת על משטח (קרש) ומשמשת למדידת והרכבה מדויקת של מכלול הצמה. עפ"י הקרש ניתן לחיווט ולחבר את כלל רכיבי הצמה ולאפשר חיבור נוח, מהיר ומדוייק (כיווני ההסתעפויות,פרופורציות מדויקות וכו'). הצורך בצמת קרש הוא בעיקר למניעת מצבים בהם צמה לא מיוצרת בפרופורציות מדויקות ולכן לא עומדת בדרישות הספציפיות ממנה, צורך בדיוק שכזה מתעורר בעיקר בתעשיות התעופה והצבא.

11-09-2011

מכונת חיתוך כבל

 מכונת חיתוך כבלים –
מכונות המאפשרות חיתוך נוח ומהיר באוטומציה למקטעים באורכים מסויימים ובצורה מדוייקת. מכונות שכאלה הן על פי רוב גם בעלות יכולות חשיפה. בכך מתאפשר קבלה של מוצר בצורה מהירה ומדוייקת עפ"י דרישות ספציפיות. יתרונן הוא בעיקר בדיוקן על פני עבודה ידנית כמו גם ביעילותן ובתיפקודן במס' בצורות באופן סימוליטני. דוגמאות למכונות שכאלה הן MOLEX  ו- SCHLEUNIGER.

11-09-2011

מפרט טכני


מפרט טכני (DATASHEET) –
מסמך שמסכם את תפקודו ושאר המאפיינים הטכניים של מוצר, מכונה, מרכיב חשמלי, תוכנה וכו', ומספק די מידע בכדי לאפשר שילוב של המוצר בתוך מערכת או לשם ייצורו. המסמך מייוצר ע"י יצרנו של המוצר.
יכול לשמש הן את המשתמשים במוצר ע"מ לאפיינו ולנצל את המירב ממנו.
על מפרט טכני לרכיב חשמלי להחיל את הפרטים הבאים : שם היצרן, מק"ט (מס' קטלוגי) ושם מוצר, תכונות מוצר ראויות לציון, תיאור קצר של התפקוד, דיאגרמת חיבור פינים, נתונים של תפקוד במצבי קיצון ותפקוד אופטימלי (טמפ', מתח, צריכת כוח וכו'), דיאגרמת תיזמון, נותנים פיזיים מינימליים, אופטימליים ומקסימליים (מידות, גדלים ונק' חיבור), מעגלי בדיקה וכתב הסרת אחריות למצבי שימוש בתנאים מסויימים (תחנות כוח גרעיניות ומערכות אחזקת חיים).

11-09-2011

RF חשיפת כבל

מכונת חשיפה לכבלי RF:

כבלי ה-RF  הינם יחודיים במס' השכבות הרב שלהם לעומת כבלים אחרים (לצורכי בידוד והגנה שונים). עקב כך מכונות לחישוף RF הינן ייחודיות משאר מכונות החישוף בכך שהן מבצעות הסרה של כלל השכבות הללו בשלבים ובצורה מדויקת – שכבה אחר שכבה, לפי תוכנית עבודה שנקבעת בשלב הכיול. אופן פעולה זה הוא הכרחי למניעת פגיעה במוליך ולשמירה על תפקודו המיטבי של הכבל. הבדל נוסף בין מכונה לחישוף רגיל למכונה לחישוף RF הינו אופן פעולתם הלהבים החושפים – במכונה רגילה מתבצע חישוף שדומה לחישוף ידני, קרי פעולת חיתוך ומשיכה, במכונה לחישוף רכ הלהבים מסתובבים סביב שכבת בידוד ומסירים אותה קליל טרם מעבר לשכבה הבאה.
מסיבה זו מכונות לחישוף RF הן מדויקות יותר ויתרונן על פני מכונות אחרות הוא ברור.
הצהרת נגישות

כל הזכויות שמורות לרועי פינדבום....