מדובר בשירטוט בגודל ממשי או שבלונה (מכונה בעגה המקצועית "ג'יג"), המסורטטת על משטח (קרש) ומשמשת למדידת והרכבה מדויקת של מכלול הצמה. עפ"י הקרש ניתן לחיווט ולחבר את כלל רכיבי הצמה ולאפשר חיבור נוח, מהיר ומדוייק (כיווני ההסתעפויות,פרופורציות מדויקות וכו'). הצורך בצמת קרש הוא בעיקר למניעת מצבים בהם צמה לא מיוצרת בפרופורציות מדויקות ולכן לא עומדת בדרישות הספציפיות ממנה, צורך בדיוק שכזה מתעורר בעיקר בתעשיות התעופה והצבא.
מכונת חיתוך כבלים –
מכונות המאפשרות חיתוך נוח ומהיר באוטומציה למקטעים באורכים מסויימים ובצורה מדוייקת. מכונות שכאלה הן על פי רוב גם בעלות יכולות חשיפה. בכך מתאפשר קבלה של מוצר בצורה מהירה ומדוייקת עפ"י דרישות ספציפיות. יתרונן הוא בעיקר בדיוקן על פני עבודה ידנית כמו גם ביעילותן ובתיפקודן במס' בצורות באופן סימוליטני. דוגמאות למכונות שכאלה הן MOLEX ו- SCHLEUNIGER.
מפרט טכני (DATASHEET) –
מסמך שמסכם את תפקודו ושאר המאפיינים הטכניים של מוצר, מכונה, מרכיב חשמלי, תוכנה וכו', ומספק די מידע בכדי לאפשר שילוב של המוצר בתוך מערכת או לשם ייצורו. המסמך מייוצר ע"י יצרנו של המוצר.
יכול לשמש הן את המשתמשים במוצר ע"מ לאפיינו ולנצל את המירב ממנו.
על מפרט טכני לרכיב חשמלי להחיל את הפרטים הבאים : שם היצרן, מק"ט (מס' קטלוגי) ושם מוצר, תכונות מוצר ראויות לציון, תיאור קצר של התפקוד, דיאגרמת חיבור פינים, נתונים של תפקוד במצבי קיצון ותפקוד אופטימלי (טמפ', מתח, צריכת כוח וכו'), דיאגרמת תיזמון, נותנים פיזיים מינימליים, אופטימליים ומקסימליים (מידות, גדלים ונק' חיבור), מעגלי בדיקה וכתב הסרת אחריות למצבי שימוש בתנאים מסויימים (תחנות כוח גרעיניות ומערכות אחזקת חיים).